Soydan, AA muhabirine, son günlerde, özellikle orta ve yüksek rakımlı kar yağmurunun etkili olduğunu belirtti.
Yağışın sahil kesiminde ise yağmur şeklinde ifade eden Soydan, “Sonda özellikle mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları tüm açıklamalar havanın etkisiyle dallardaki püsküller ile erken açmıştı.” dedi.
Soydan, tüm bitkilerde olduğu gibi fındığın da kara ve soğuk havaya ihtiyacı dikkati çekerek, “Normal şartlarda bu ayların daha serin ve karlı olması lazım. Fındık kışlamaya ihtiyaç duyuyor. Son yağan kar da bir nebze olsun bizi rahatlatmış durumda.” diye konuştu.
İlerleyen günlerde başka daha fazla kar yağışı beklendiğini dile getiren Soydan, havanın bir süre bu şekilde devam etmesinin fındık için cevabı not kaydetti.
Soydan, bu yağan karın, fındığın verim ve kalitesine olumlu yansıyacağını sözlerine eklendi.
.